Povodom Međunarodnog dana šuma, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Vukovarsko – srijemske županije, u suradnji s Hrvatskim šumama – Uprava šuma podružnica Vinkovci, raspisala je FOTO natječaj pod nazivom „Spačva – pluća naša“. Cilj je pokazati ljepote Spačvanske šume, najcjelovitije šume hrasta lužnjaka u Hrvatskoj te potaknuti ljude na boravak u prirodi.

Povjerenstvo će odabrati najbolje fotografije koje će biti izložene u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana šuma, 21. ožujka, na Trgu bana Josipa Šokčevića 20, Uprava šuma podružnica Vinkovci gdje će građani moći vidjeti i glasati za najbolje čiji će autori osvojiti zanimljive nagrade. Autor najbolje fotografije osvojit će noćenje s wellnessom za dvije osobe u Otočkim virovima, drugoplasirani će imati priliku otići u obilazak lovišta „Kunjevci“ na električnim vozilima i ručak za četiri osobe u istoimenoj lovačkoj kući dok će trećeplasiranom pripasti vožnja Bosutom turističkom brodicom iz Andrijaševaca za 15 osoba u trajanju od jednog sata.

Detaljni uvjeti prilikom prijave navedeni su u Natječaju objavljenom na službenim mrežnim stranicama Vukovarsko – srijemske županije, odjeljak „Službene obavijesti“. Rok za slanje fotografija je do četvrtka, 16. ožujka, na e-mail adresu: fotonatječaj.juvsz@gmail.com.

„S nestrpljenjem očekujemo i veselimo se vašim fotografijama!“, pozivaju iz županijske Javne ustanove za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima sve zainteresirane sudionike.