Danas je u okviru projekta „Sigurnim korakom do vlastitog posla“ u prostorijama Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije (RA VSŽ) ispred Lokalnog partnerstva za zapošljavanje VSŽ (LPZ VSŽ) održana Konferencija o uručivanju potvrda o dodjeli potpora male vrijednosti koje je dobilo 10 poduzetnika početnika, u iznosu od 80 000 kn bespovratnih sredstava svaka.

Uz RA VSŽ , kao partneri na projektu sudjeluju Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Vukovar, lokalne razvojne agencije (Agencija za razvoj i investicije grada Vinkovaca VIA d.o.o., Razvojna agencija Vukovar VURA d.o.o. i Lokalna agencija za razvoj VJEVERICA d.o.o.) te Hrvatski zavod za zapošljavanje područni uredi Vinkovci i Vukovar.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije nazočne je pozdravio župan Božo Galić, pozdravljajući inicijativu koju ovaj projekt predstavlja, istaknuvši kako ovaj projekt ima za rezultat hvalevrijedan doprinos zapošljavanju nezaposlenih osoba s tržišta rada te održivom funkcioniranju LPZ VSŽ. Uz pomoć dodijeljenih potpora kroz projekt je od srpnja 2019. godine 10 nezaposlenih osoba pokrenulo vlastiti posao što je vrlo važan rezultat koji doprinosi smanjenju nezaposlenosti te gospodarskom razvoju Vukovarsko-srijemske županije.

Nazočne je pozdravio i ravnatelj RA VSŽ Ilija Cota koji je naglasio da je svrha projekta ojačati kapacitete LPZ VSŽ za održivo funkcioniranje te ostvariti ciljeve Akcijskog plana provedbe Strategije razvoja ljudskih potencijala Vukovarsko-srijemske županije 2020 kroz povećanje mogućnosti za zapošljavanje najranjivijih skupina. Ravnatelj Cota je također naglasio kako RA VSŽ i dalje stoji na raspolaganju, uz projektne partnere, svim korisnicima na raspolaganju kroz mentoriranje, informiranje i stručnu pomoć. Nazočne je pozdravio i Dražen Jerković, predstojnik Područnog ureda HZZ Vinkovci, u svojstvu izaslanika ravnatelja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u RH. Projekt je predstavila voditeljica projekta i voditeljica Odjela za pripremu programa i projekata RA VSŽ Zrinka Lončar, istaknuvši da se radi o projektu putem kojeg se pomoglo 10 nezaposlenih osoba da samostalno pokrenu posao, također je izvijestila da je projekt sada u fazi izvještavanja i kontrole utrošenih bespovratnih sredstava.

Svečano dodjelu Potvrda o dobivenim bespovratnim sredstvima obavio je ravnatelj RA VSŽ Ilija Cota, još jednom napomenuvši da čestita korisnicima na pokrenutim poslovima, te da mu je zadovoljstvo što se ne radi o istovjetnim djelatnostima, odnosno djelatnostima jednoga sektora, nego imamo zastupljeno šaroliko djelatnosti od frizerskog obrta, ugostiteljskih djelatnosti, obrta za dizajn, obrta za usluge, proizvodnje igara i igračaka, obrt za iznajmljivanje nekretnina, obrt za računalne djelatnosti, računalno programiranje i digitalni marketing.

U nastavku navodimo korisnike kojima su uručena bespovratna sredstva:

SANJA, obrt za frizerske usluge, vlasnica: Sanja Tucaković, Otok

ROYAL, obrt za ugostiteljstvo i usluge, vlasnica: Milana Roguljić, Vukovar

LEGACY, obrt za računalne djelatnosti, vlasnik: Danijel Vencler, Vukovar

ETNO ANA, obrt za iznajmljivanje nekretnina, vlasnica: Ana Vincetić, Štitar

DIGITAL STUDIO, obrt za računalno programiranje i digitalni marketing, vlasnik: Miroslav Kovač, Vukovar

MINDRUNNER j.d.o.o. za proizvodnju igara i igračakam, vlasnik: Nikola-Jurica Krešić, Vinkovci

3D PRINT, obrt za usluge, vlasnik:Željko Popović, Vukovar

GLE KOLAČ j.d.o.o za trgovinu i ugostiteljstvo, vlasnica: Gabrijela Kalac, Vinkovci

BRZI, obrt za usluge i trgovinu, vlasnik:Martin Nikolić, Gradište

ART NEA, obrt za dizajn izradu ukrasnih predmeta i usluge, vlasnica: Nevenka Novaković, Vukovar