Udruga kuhara i slastičara Vukovarsko-srijemske županije proslavila je 20. rođendan u krugu Vinkovčanki i Vinkovčana te svih gostiju. Naime, sve godine vrijednog rada odlučili su proslaviti kuhanjem i podjelom slavonskih specijaliteta u centru grada u sklopu organizirane gastro-kulturne manifestacije.

„Mi smo udruga koja se bori za prosperitet tradicijskih jela, odnosno struke. Teško je danas u našem gradu i županiji naći kuhara. Ipak, mi smo kroz rad naše udruge uspjeli educirati dosta kuhara, tako da su oni na vrlo dobrim pozicijama. Želimo i dalje to raditi, a vrlo je važno cijelu priču prepustiti mlađima. Mi seniori smo pokazali kako se može, a na njima je da nastave graditi ovu priču”, rekao je predsjednik Udruge Jozo Gale.

Građanima su podijelili oko tisuću obroka, a na meniju su se našli namazi od crne svinje, crni sendvič koji se sastoji od slanine, jaja iz domaćeg uzgoja te sezonskog povrća, šparoge omotane pečenom slaninom te kajgana sa šparogama.

U ime Vukovarsko-srijemske županije, događaju je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Tamara Kalistović.