Ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike posjetio je Vukovarsko-srijemsku županiju, a ovaj je puta boravio u Županji i Bošnjacima. Prvo je posjetio Centar za socijalnu skrb Županja, zgradu koja je 2019. potpuno prilagođena osobama s invaliditetom, a osim toga poboljšani su i uvjeti stručnog rada te je korisnicima pružena pravovremena usluga.

“Ovih dana će, nakon puno vremena i truda, Županja dobiti poludnevni boravak za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Centar za pružanje usluga u zajednici sv. Ana otvorit će i u našem gradu poludnevni boravak gdje ćemo dobiti uslugu koja nam je potrebna. Hvala još jednom ministru i državnoj tajnici što smo svi skupa uspjeli napraviti ovako nešto”

pohvalio se v.d. ravnatelja Centra Saša Užarević, dok je riječi pohvale imao i gradonačelnik Damir Juzbašić osvrnuvši se na dva projekta Zaželi koji će i u Županji trajati 36 mjeseci, a ukupno 60 osoba će biti zaposleno. 

„Imamo dovoljno vremena da postignemo da ta usluga postane trajna kako za sve one koji rade, tako i za one o kojima naše domaćice brinu. Ova usluga prepoznata je i na razini Europske unije jer da nije tako ne bi nam osigurali dodatnih 100 milijuna eura”

istaknuo je krajnji cilj projekta ministar Piletić.

Koliko projekt Zaželi donosi sreće i za korisnike, ali i za sve zaposlene ponovio je i načelnik Bošnjaka Andrija Juzbašić.

„Zbog toga su svi u Hrvatskoj prošli na ovom programu koji nije dobar samo za starije korisnike nego i za teško zapošljive žene koje su u Bošnjacima presretne što mogu raditi”

kazao je Juzbašić.

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić zahvalio se ministru na još jednom dolasku u našu županiju.

„Iskrene zahvale i siguran sam da u nadolazećem razdoblju, kako je i najavljeno, krećemo rješavati problematiku domova za stare i nemoćne gdje imamo velikih zahtjeva, a male kapacitete. Nadam se kako će se pronaći model i sredstva kako bi se sve potrebe i zahtjevi bili zadovoljeni. Uz pomoć ministarstva, isplaćeni su dodaci koje su domovi dugovali svojim zaposlenicima i stoga nema razloga za nezadovoljstvo jer se smještajni kapaciteti poboljšavaju, razina usluge se podiže kao i plaća zaposlenika

istaknuo je Dekanić zahvalivši se ministru još jednom na „darovima“ koje je donio.