Na blagdan sv. Martina biskupa – 11. studenoga prigodnim svečanim programom Vukovarsko-srijemska županija obilježit će svoj Dan. Svake godine Dan Županije održava se u drugom gradu županije, a ovogodišnji domaćin je kolijevka nogometa i tenisa, grad Županja.

Samo obilježavanje započet će već sutra, 10. studenoga 2022. godine od 10:00 do 12:00 sati, na gradskom trgu u Županji gdje će svim građanima biti predstavljena akcija županijske tvrtke Agro-klaster d.o.o. pod nazivom “Domaće je naše” i porukom “Okusi najbolje”. To će ujedno biti i prilika za predstaviti županijsku mjeru pomoći umirovljenicima u sklopu koje su u 2022. godini provedena dva Javna poziva za ostvarivanje prava na pomoć umirovljenicima sa prebivalištem na području Vukovarsko-srijemske županije.

Kroz ove Javne pozive pravo na pomoć ostvarilo je 415 umirovljenika.

Pomoć umirovljenicima koja se dodijelila putem ovog Javnog poziva odnosi se na vrijednosni poklon bon u iznosu od 600 kuna do maksimalno četiri puta godišnje u vidu poklon paketa s namirnicama lokalnih OPG-ova posredstvom Agro-klastera d.o.o.

Sveukupna vrijednost odobrene pomoći umirovljenicima u 2022. godini iznosila je 750.000,00 kuna.

Svečani dio programa održat će se na blagdan sv. Martina biskupa, 11. studenoga 2022. godine, a započet će održavanjem svete mise koju će predvoditi pomoćni biskup Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Ivan Ćurić.

Zatim će uslijediti odavanje počasti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća svim poginulim hrvatskim braniteljima i civilima Domovinskog rata.

Nakon sakralnog djela programa uslijedit će Svečana sjednica Županijske skupštine Vukovarsko-srijemske županije na kojoj će nazočiti brojni visoki uzvanici.

Ista će se održavati u izravnom prijenosu na Plavoj vinkovačkoj te će na taj način svi stanovnici Vukovarsko-srijemske županije moći pratiti prigodni svečani program putem svojih malih ekrana.