Na “Papuškinom stanu” u Županji održana je kulturno-zabavna manifestacija “Kruh naš svagdašnji – žetva i vršidba u prošlosti”. Riječ je o manifestaciji koju su prije 20 godina pokrenuli TZ Županje i PZ Napredak, s ciljem očuvanja kulturne baštine i običaja Slavonije – starinskog načina žetve i vršidbe. Nakon dvogodišnje stanke ove je godine ponovno priređen prikaz žetvenih običaja s početka 20. stoljeća, kada se kosilo ručno, žito vezalo u snopove, polagalo u zaprežna kola i vozilo na vršidbu na guvno.

Radovi u Slavoniji uvijek završavaju kako su i započeli, uz pjesmu i druženja, a ovogodišnji program obogatili su nastupi članova kulturno-umjetničkog društva „Tomislav“. Postavljena je i prigodna izložba žetvenih vijenaca, a posebno atraktivni bili su starinski strojevi dreš i levator. Posjetitelji su mogli razgledati ponudu izlagača na Žetvenom sajmu te uživati u vožnji zaprežnim kolima, kušanju raznih slavonskih delicija i nastupu tamburaškog sastava „Kristali“.

Među brojnim posjetiteljima našli su se i gosti iz prijateljskog grada Wilamowice u Poljskoj te iz susjednih BiH i Vojvodine.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije prisutnima se obratila pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Tamara Kalistović