Grad Zagreb je već sedmi puta ugostio izlagače 7. Dana Slavonije, na kojem sudjeluju Udruga branitelja proizvođača “Panonija” i Vukovarsko-srijemske županija preko tvrtke Agro-klaster d.o.o. Vinkovci, a otvaranju je nazočio direktor Zdenko Podolar.

Uz prezentaciju i prodaju slavonskih i drugih autohtonih delicija, te prikaz pripreme hrane na tradicionalan način kao i bogatu gastro ponudu, očuvanje tradicionalnih zanata jedna je od zadaća na koju su osobito ponosni organizatori ove manifestacije.

Bogatu i raznovrsnu ponudu iz Slavonije građani  mogu vidjeti od 24. do 29.rujna, na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, te uživati u ponudi poljoprivrednih proizvoda.

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” okuplja branitelje i članove njihovih obitelji koji imaju registrirane OPG-ove, obrte, društva ograničene odgovornosti, udruge, zadruge, kućne radinosti, koji su se udružili su se radi promidžbe i prezentacije autohtonih slavonskih proizvoda i zajedničkog nastupa na tržištu.

Tijekom otvorenja izraženo je zadovoljstvo što je usprkos aktualnoj epidemiološkoj situaciji manifestacija opstala, te je vidljiv veliki interes Zagrepčana za autohtonu slavonsku ponudu.

U šest dana trajanja na sajmu će se predstaviti 75 proizvođača slavonskih delicija i tradicijskih obrta.