Vukovarsko-srijemska županija raspisala je 26. travnja 2022. godine Javni natječaj za sufinanciranje/financiranje projekata i programa koje provode poljoprivredne udruge u Vukovarsko-srijemskoj županiji za 2022. godinu s ciljem unapređenja poljoprivredne proizvodnje i razvoj ruralnih područja  kroz stjecanje novih znanja, promociju i trženje poljoprivrednih proizvoda.

Vrijednost Javnog natječaja, koji je trajao 30 dana iznosila je ukupno 100.000,00 kuna, izvijestio je župan Damir Dekanić koji je danas u Vukovaru potpisao ugovore s poljoprivrednim udrugama koje su ispunile sve tražene uvjete.  „Na natječaj se prijavilo 11 poljoprivrednih udruga, od kojih je 9 prošlo  administrativnu provjeru. Svih 9 udruga ocijenjene su od strane Povjerenstva za ocjenjivanje te je na temelju ocjena napravljena rang lista. Temeljem Odluke o raspodjeli financijskih sredstava najveći odobreni iznos po korisniku je 15.000,00 kuna, a najmanji 5.000,00 kuna.“ – rekao je Dekanić.

Udruga uzgajivača ovaca i koza Vukovarsko-srijemske županije, koja je jedna od prijavitelja na Javnom natječaju, broji oko 25 članova s tendencijom daljnjeg rasta. „Za ispunjavanje i prikupljanje potrebne dokumentacije koju je Natječaj zahtijevao bila je potrebna samo dobra volja. Ovaj Natječaj svima nam puno znači, a dobivena sredstva iskoristiti ćemo za odlazak članova Udruge na savjetovanje koje se održava jednom godišnje na području Hrvatske.“ – otkrio nam je predsjednik Udruge Josip Pap koji je pohvalio odnos Županije prema poljoprivrednim udrugama.

Župan Dekanić za kraj je podsjetio kako Vukovarsko-srijemska županija svake godine raspisuje Javni natječaj za sufinanciranje/financiranje projekata i programa poljoprivrednih udruga te rekao: „Nadam se da će ovo biti poticaj i drugim udrugama da se u narednim godinama prijave na naš Natječaj i dostave kvalitetne programe koji će im pomoći u daljnjem razvoju njihove djelatnosti.“