U Hrvatskom domu Vukovar otvorena je putujuća izložba i predstavljena knjiga „Hrvati ujedinjeni kravatom“, autorice Branke Bezić Filipović. Projekt Kravata inicirali su  Crodiaspora i American Croatian Congress, kako bi istaknuli utjecajne Hrvate iz hrvatske dijaspore kroz prikazivanje njihovih doprinosa unutar njihovih zajednica, Hrvatske i u svijetu.

“Gledajući druge nacije kako predstavljaju nešto iz svog rodnog kraja, došla sam na ideju da preko kulturnog blaga – kravate, predstavim naše istaknute Hrvate iseljeništva na način da vama u domovini, u Europi uopće, približimo naše prekooceansko iseljeništvo, a njemu da približimo domovinu. Drugi naš cilj ove izložbe je da svjetska sveučilišta povežemo međusobno, jer na svakom sveučilištu, gdje god se pojavio nekakav projekt, ima Hrvata. Ovaj projekt je spojio sve kontinente”, rekla je koordinatorica projekta Kravata i predsjednica Američko-hrvatskog pokreta Nada Pritisanac Matulić.

Knjigu „Hrvati ujedinjeni kravatom“ predstavila je savjetnica za kulturu Grada Vukovara Ruža Marić dok su u glazbenom dijelu programa nastupili polaznici glazbenih odjela Osnovne škole Dragutina Tadijanovića. 

U ime Vukovarsko – srijemske županije predstavljanju su nazočile  Mirna Levaković Lombarović i Ana Lovrenščak.