U organizaciji Saveza Rusina Republike Hrvatske i Vijeća rusinske nacionalne manjine Vukovarsko-srijemske županije, a pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske, u Vukovaru je otvorena 3. izložba ženskih narodnih nošnji nacionalnih manjina Vukovarsko -srijemske županije.

Bila je ovo prigoda da osam nacionalnih manjina sa područja naše županije predstavi neku od narodnih nošnji svoje zajednice, a istaknuto je da su svoj doprinos ovoj izložbi dale sve nacionalne manjine koje su u Vukovarsko -srijemskoj županiji organizirane kroz Vijeća ili predstavnika – albanska, bošnjačka, mađarska,  njemačka,  rusinska, slovačka,  srpska i ukrajinska.

U ime Vukovarsko-srijemske županije izložbu je otvorio zamjenik župana Srđan Jeremić koji je u svom obraćanju ukazao na važnost njegovanja kulturnog identiteta svake nacionalne manjine. Naglasio  je kako je ova izložba jedan od načina da se manjine međusobno bolje upoznaju, ali i da se sa njihovim običajima, tradicijom i kulturnim nasljeđem upoznaju i predstavnici većinskog naroda što će biti osigurano budući će izložene narodne nošnje određeno vrijeme biti postavljene u izlog u centru grada i tako biti dostupne svim zainteresiranima da pogledaju.

Kako su rekli organizatori,  cilj je proširiti ovu izložbu pa bi se od slijedeće godine trebale predstaviti i muške narodne nošnje.