Na nogometnom stadionu u Borovu Naselju svečano je otvoren 9. Memorijalni turnir „Blago Zadro“,  koji se održava u čast  vukovarskog general bojnika Blage Zadre koji je poginuo 16. listopada 1991. godine u obrani Vukovara, tijekom Domovinskog rata.

Zamjenik župana Franjo Orešković pozdravio je sve nazočne te svečano otvorio turnir i tom prigodom svima poželio fer i korektnu igru i pobjedu najboljoj ekipi.

– Održava se deveti po redu turnir u čast Blagi Zadri koji je svojim primjerom pokazao kako se voli obitelj i Hrvatska. Njemu, ali i svim ostalim herojima  Domovinskog rata hvala za našu Republiku Hrvatsku. Ove sam godine imao čast otvoriti turnir i hvala organizatorima – pojasnio je Orešković.

Sportski direktor HNK Vukovar 1991 Dražen Pernar izrazio je zadovoljstvo održavanjem turnira.

– Dolaskom novih ljudi u klub nastojali smo nastaviti tradiciju održavanja Memorijalnog turnira Blago Zadro. Turnir je otvoren prvom polufinalnom utakmicom između NK Osijek i NK Široki Brijeg koja je završila rezultatom 3:2, a nakon čega je uslijedilo i svečano otvorenje. Odigrana je i druga polufinalna utakmica između HNK Vukovar 1991 i NK Slaven Belupo koja je završila rezultatom 2:3. U nedjelju odigrat će se utakmica za 3.mjesto, a potom i finalna utakmica. Svima želim što bolji rezultat i dobru igru – poručio je Pernar.

Dodjela pehara i priznanja najboljim klubovima i pojedincima planirana je za nedjelju čime i završava ovogodišnji Memorijalni turnir Blago Zadro.