Ispred upravne zgrade HNK-a „Radnički“ u Borovu naselju otkrivena je bista profesoru Danijelu Rehaku, vukovarskom branitelju, predsjedniku Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora i Centra za istraživanje ratnih zločina.

Bista je rad akademskog kipara Vene Jerkovića, predstavljena je točno na prvu godišnjicu smrti ovog hrvatskog branitelja, a sve zahvaljujući inicijativi HDLSKL-a i HNK-a Radnički. Profesor Rehak maksimalno se zalagao za procesuiranje ratnih zločina nad Hrvatima tijekom Domovinskog rata. „Bio je cijenjen među braniteljima i ljudi su ga voljeli, prognanim Vukovarcima i braniteljima pomagao je na sve moguće načine. Povratkom u Vukovar osnovao je Centar za istraživanje ratnih zločina i radio na tome da se ratni zločini procesuiraju. Uz sve to i aktivno bavljenje s HNK Radničkim, objavio je i pet knjiga“, rekao je predsjednik HDLSKL-a Zdravko Komšić.

Od samih početaka Domovinskog rata Rehak se uključio u obranu svoje domovine. Preuzeo je Sekretarijat za narodnu obranu, a nakon pada Vukovara odveden je u srbijanske logore u kojima je ostao zatočen devet mjeseci. Preminuo je u 74. godini u Osijeku.

Otkrivanju biste su, uz članove obitelji, suborce i prijatelje, prisustvovali i saborska zastupnica Marijana Balić, brigadir Valentin Skroza, ministar obrane Mario Banožić, general Kornelije Brkić, brigadir Stjepan Sučić, ravnatelj Memorijalnoga centra Domovinskog rata Krunoslav Šeremet, zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Franjo Orešković te pročelnik za obrazovanje, sport i branitelje Grada Vukovara Darko Dimić.