Veleučilište Lavoslav Ružička Vukovar, u hotelu „Lav“ u Vukovaru, organiziralo je drugi po redu dvodnevni Međunarodni znanstveno-stručni skup “Fizioterapija u sportu, rekreaciji i wellnessu”, kojemu je ispred Vukovarsko-srijemske županije nazočio savjetnik župana Grgo Krajina.

Na stručnome skupu održano je desetak predavanja, a jedno od njih pod nazivom   „Tjelesna aktivnost je faktor zdravlja” održao je profesor medicine i kineziologije Stjepan Heimer, koji je istaknuo kako tjelesna aktivnost stanovnika Hrvatske nije zadovoljavajuća.  Preporuka je da svatko može tri puta dnevno odvojiti po 10 minuta za neki oblik vježbanja. Tjedno je dovoljno 150 minuta vježbanja, a to može biti i vožnja biciklom, trčanje, plivanje ili neka slična aktivnost.

Dekan Veleučilišta prof.dr.sc. Mirko Smoljić izrazio je zadovoljstvo otvaranjem  novog specijalističkog  diplomskog stručnog studija „Preventivna fizioterapija”, na koji je upisano 40 studenata, od kojih je 30 redovnih, a predavanja počinju 7. studenoga, a zbog kojega je i organiziran ovaj skup. Program studija ocijenjen je kao iskorak u području fizioterapijskog obrazovanja jer je riječ o inovativnom studijskom programu koji će studentima pružiti nova znanja na području biomedicinskih i kinezioloških znanosti, odnosno prevenciji i rehabilitaciji u sportu, rekreaciji i wellnesu.