U organizaciji Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Vukovara i Zajednice udruga antifašističkih boraca i antifašista Vukovarsko-srijemske županije, obilježena je godišnjica  sjećanja na tragično stradale žrtve u spomen – parku Dudik. Prisustvovalo je više od 40 izaslanstava iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Okupljenima se obratio potpredsjednik Saveza antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske Lazo Đokić koji je evocirao sjećanje na tragične događaje tijekom II svjetskog rata podsjetivši da je na području Dudika stradalo 455 žrtava u razdoblju 1942 – 1943. godine. Osim toga, naglasio je da je pred svima nama trajna obveza njegovati principe zajedništva, jedinstva i slobode svakog pojedinca kako bi gradili put ka boljoj budućnosti za svakog stanovnika koji danas živi u bilo kojem dijelu svijeta.

Nakon polaganja vijenaca, održan je prigodan kulturni program koji su izveli učenici Gimnazije Vukovar. U ime Vukovarsko – srijemske županije događaju je nazočio i vijenac položio zamjenik župana Srđan Jeremić.