Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod križa na Lušcu u spomen na 69 ubijenih i nestalih branitelja i civila, obilježena je 25. godišnjica okupacije ovog vukovarskog naselja.

Vijence su položili i svijeće upalili: izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije na čelu sa zamjenikom župana Željkom Cirbom, Policijske uprave Vukovarsko-srijemske predvođeni obnašateljem dužnosti načelnika Mirom Bradićem, Grada Vukovara na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Marijanom Pavličekom i predsjednikom Gradskog vijeća Igorom Gavrićem, zatim izaslanstvo Grada Đakova, predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar kao i Osnovne škole Dragutina Tadijanovića.

Prigodni program pripremili su učenici Osnovne škole Dragutin Tadijanović – Područne škole Lužac, a molitvu je predvodio fra Vjenceslav Janjić, župnik župe sv. Josipa Radnika.

Na današnji dan 02. studenoga 1991. godine nadljudski i herojski otpor hrvatskih branitelja u gradskoj četvrti Lužac je slomljen, i potom su počinjeni  stravični zločini prema hrvatskim braniteljima i civilima. Padom ovog naselja neprijateljima je otvoren put prema Dunavu a time je i presječena komunikacija između Vukovara i Borova Naselja čime je započela posljednja agonija obrane Vukovara.