U prostoru Velike županijske vijećnice u Vinkovcima održana je edukacija obveznika sa područja Vukovarsko – srijemske županije u pitanjima sukoba interesa i podnošenja imovinskih kartica.

S obzirom da je 25.12.2021. stupio na snagu novi Zakon o sprječavanju sukoba interesa, kojim se znatno proširuje krug obveznika koji podliježu pod odredbe ovog Zakona, a došlo je i do određenih promjena vezano za nadležnost samog Povjerenstva, rokove te sankcije, bilo je važno sa istim upoznati sve  obveznike sa područja naše županije kako bi dobili jasne informacije o ovim promjenama sa ciljem izbjegavanja potencijalnih propusta.

Edukaciju su održali zamjenik predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Davorin Ivanjek, predstojnica Ureda povjerenstva Majda Uzelac te savjetnica u Uredu povjerenstva Andrijana Mijić Sedlar.

U ime Vukovarsko –srijemske županije skup je pozdravio zamjenik župana Srđan Jeremić koji je u svom obraćanju pohvalio ovakav terenski rad članova Povjerenstva koji kroz neposredan kontakt sa obveznicima i komunikaciju sa njima doprinose da se razriješe eventualne nepoznanice i osigura postupanje po odredbama Zakona na način kako je to i predviđeno.