Na Razvojnom forum Kontinentalne Hrvatske sudjelovali su ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, župani hrvatskih županija, dužnosnici Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, te predstavnici relevantnih institucija na županijskim razinama.

Cilj razvojnog foruma je bio upoznati ključne dionike razvoja sa regionalne razine s konceptom i dinamikom izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine.

Također, razvojni forum omogućio je informiranje predstavnika regionalne razine o ulozi jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave u postupku izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine, razmjenu mišljenja i stavova o budućem razvoju Republike Hrvatske, te priliku za iznošenje dugoročnih vizija razvoja županija.

Kroz prezentacije župana dobio se uvid u ključna razvojna pitanja i razvojne potencijale, ključne gospodarske grane i pokretače razvoja kao i strateške razvojne projekte županija na području Kontinentalne Hrvatske.

Razmjena iskustava i mišljenja o razvoju Republike Hrvatske unutar razvojnog foruma predstavlja značajan doprinos u procesu izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine, jer se dobiva uvid u različitosti i posebnosti čitave zemlje.