U Splitu je u periodu od 18.  do 19. listopada 2018. održana međunarodna konferencija pod nazivom „Strateški pristup razvoju pametnih gradova“.

Sve prisutne je u ime domaćina Splitsko-dalmatinske županije pozdraviožupan Blaženko Boban i zaželio im ugodan boravak u Splitu. Ispred Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU sudionicima konferencije dobrodošlicu je zaželjela ministrica Gabrijela Žalac.

Konferencija je organizirana u okviru promotivne kampanje „Hrvatska kakvu želimo“ kao dio procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine i pripreme Republike Hrvatske za programsko razdoblje Europske unije nakon 2020. godine. Konferencija je okupila brojne inozemne i domaće stručnjake iz područja strateškog planiranja koji su kroz izlaganja i prezentacije predstavili vlastita iskustva iz područja strateškog planiranja i upravljanja razvojem na temu razvoja pametnih gradova.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije na konferenciji je sudjelovala pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Zrinka Čobanković, a ispred Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije Marija Dević.