U okviru tradicionalnih aktivnosti, članice i članovi Udruge željezničkih umirovljenika HŽ Vinkovci proslavili su Međunarodni dan žena. Pandemija koronavirusa usporila je njihove planove i druženja pa su s veseljem dočekali povratak „na stare staze“.

„Htjeli smo i ove godine obilježiti Dan žena čija je borba za prava trajala jako dugo. Ujedinjeni narodi preporučili su da obilježavanje svake godine ima drugu poruku. Mi smo odlučili da ona večeras bude posvećena miru u svijetu. Ovim putem želim ponoviti riječi pape Ivana Pavla II koji je rekao da je život prelijep i predragocjen da bi ga se tako lako odrekli“, poručio je na samom početku predsjednik Udruge Drago Majstorović dodavši kako će večeras ostaviti sve probleme iza sebe te uživati u opuštenoj i veseloj atmosferi u krugu prijatelja.

„Naši željezničari uvijek su bili pravi džentlmeni, a današnjom organizacijom to su još jednom potvrdili. Udruga željezničkih umirovljenika HŽ Vinkovci za svoje je dame organizirala zabavu kako bi im se zahvalili za sve što čine za njih, a vesela atmosfera pokazatelj je kako zdravo i prijateljsko okruženje pozitivno utječe na sve potencijalne poteškoće i probleme koje im život nosi“, svoju podršku umirovljenicima pružio je vukovarsko – srijemski župan Damir Dekanić.

Udruga broji oko 160 članova, ali, kako navodi predsjednik Majstorović, teško je govoriti o točnom broju jer postoji nekolicina njih koji ne sudjeluju aktivno na projektima i događanjima, a dio su evidencije upisanih. Također, iskoristio je priliku pozvati sve zainteresirane pridružiti im se i uživati u svim aktivnostima koje im se pružaju.

Večeri i zabavi prisustvovali su i zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Josip Romić te pročelnica gradskog Upravnog odjela društvenih djelatnosti Andrea Vinković. „Jako je lijepo što su se naši umirovljenici sjetili nježnijeg spola te tako obilježili Međunarodni dan žena. Ovom se prigodom i ja pridružujem čestitkama te im želim uspjeh u daljnjem životu“, rekao je Romić.