Kako bi se gospodarstvo razvijalo i bilo inovativno i konkurentno, a temeljeno na investicijama u proizvode i usluge visoke dodane vrijednosti, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta veliki dio svojih aktivnosti usmjerilo se na promicanju investicijskih potencijala kao i različitih mjera, poticaja i potpora za ulaganja.

U dijalogu s jedinicama lokalne samouprave nastoji se poboljšati odnos prema investitorima i zajedničko stvaranje povoljnijeg investicijskog okruženja.

Stoga se u Otoku održala konferencija pod nazivom „Slavonija, mjesto vaše investicije“, na kojoj se govorilo o poduzetničkim zonama na području pet slavonskih županija, te o prednostima ulaganja za investitore kao i o uspješnim primjerima koji su realizirani.

Sve nazočne sudionike konferencije pozdravio je župan Božo Galić.

Konferenciji su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, ministar državne imovine Goran Marić, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, kao i saborski zastupnik i predsjednik Županijske skupštine Dražen Milinković te zamjenici župana Josip Dabro i Damir Barna, kao i predstavnici Grada Otoka i brojni uzvanici.