Na  otvaranju „Dana poslova u turizmu“ i „Regionalnoj konferenciji tržišta rada Slavonije, Baranje i Srijema“ sudjelovao je župan Božo Galić, zajedno sa zamjenikom župana Josipom Dabrom.

Na navedenim događanjima nazočili su ministar turizma Gari Cappelli i ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović  koji su  otvorili te sudjelovali na navedenim skupovima.

„Dani poslova u turizmu“ koji su održani u Sportskoj dvorani Gradski vrt u Osijeku, već četvrtu godinu okupljaju brojne poslodavce iz turističkog sektora i nezaposlene zainteresirane za rad u turističkoj sezoni i prilika su da brojni poslodavci predstave otvorena radna mjesta i povežu se s nezaposlenim osobama, koje se na jednom mjestu mogu informirati o mogućnostima za zapošljavanje i razvoj karijere u turizmu.

Na Fakultetu agrobiotehničkih znanosti u Osijeku održana je i konferencija s temom „Suradnja jedinica lokalne uprave i poslodavaca s Ministarstvom rada i mirovinskoga sustava“, na kojoj su predstavljene novosti u mjerama aktivne politike zapošljavanja, ukidanje kvotnog sustava za zapošljavanje stranaca kao i rad Europskog socijalnog fonda.