Sukladno Pravilniku o javnom isticanju i nagrađivanju pojedinaca, sportskih te parasportskih kolektiva i trenera za ostvarena postignuća u sportu vukovarsko – srijemski župan Damir Dekanić danas je dodijelio oko devet tisuća eura.

„Na ovaj način nastojimo potaknuti i nagraditi mlade ljude koji si daju truda i koji uz velika odricanja postižu jako dobre rezultate na raznim natjecanjima. Do sada smo ih nagradili s ukupno 16 tisuća eura, od čega je danas sportašima i trenerima dodijeljeno ukupno devet tisuća eura. Mali je ovo doprinos kako bi im zahvalili na svemu što rade za sebe, svoje zdravlje, ali i kako bi pokazali javnosti da oko sebe imamo spretne, dobre, zdrave i mlade ljude koji su potencijal našeg društva“, rekao je župan Damir Dekanić.

U prošloj godini na području Vukovarsko-srijemske županije kroz različite projekte prvenstveno Ministarstva turizma i sporta došlo je više od 300 tisuća eura. „Županija je financirala sport s otprilike 600 tisuća eura i kroz projekte Hrvatskog olimpijskog odbora dobili smo oko 60 tisuća eura. Financiranje je u prošloj godini bilo izdašno i to se naravno odmah vidi po rezultatima. U 2024. godini očekujemo bolje rezultate i još više uspjeha s obzirom na to da smo na neki način uhvatili tu liniju uspjeha i vjerujem kako se ona neće prekinuti“, rekao je pročelnik Upravnog odjela za sport, mlade i demografiju Mario Meštrović.

Na današnjem prijemu nagrađeni su David KubičekLucija ZadroMarko VukojaDora KordićMateo LovrićNika PotesakBorna MarićEva MaltešićEva BrdarDiana Pavlović i Stiv Tomić.

 „U prošloj godini sam osvojio 3. mjesto na kadetskom prvenstvu, 3. na juniorskom prvenstvu dok sam ove godine osvojio također 3. mjesto na kadetskom i 3. mjesto na mlađem seniorskom prvenstvu. Znam imati i po dva treninga dnevno, ali većinom jedan jer ne stignem zbog škole, što je tjedno šest treninga, a jedan dan tjedno odmaram. U planu imam i dalje ostvarivati ovakve rezultate i biti što bolji. Za judo sam se odlučio jer sam htio trenirati neki borilački sport, a mama me upisala onda na judo. Današnja nagrada mi znači dosta i dobar je poticaj za dalje“, rekao je Stiv Tomić, član Judo kluba Vinkovci.

Za polovinu uspjeha svakako su zaslužni njihovi treneri, a ovoga puta to su: Josip MagdićBlaženka MarkotaZvonimir Voda i Ivana Kalinić.

„Naša natjecateljica Lucija Zadro je dobila nagradu kao uspješna biciklistica, a nagrada je posljedica dobrih rezultata tijekom cijele godine. Puno je to medalja, a najznačajnije su one s državnih prvenstava kojih je pet – dvije zlatne, srebrna, brončana i međunarodni nastupi za reprezentaciju. Sukus je ovo svih dobrih rezultata i izuzetno nam je drago i ponosni smo što se i naš klub može podičiti ovako lijepom i stimulativnom nagradom za mlade sportaše“, rekao je trener i ujedno predsjednik  Biciklističkog kluba „Sokol-Cestorad“ Vinkovci Tomislav Zadro.

Za kraj, župan Dekanić je istaknuo: „Nastojimo naći neku zlatnu sredinu između „malih“ i „velikih“ sportova. Najveći broj sportaša i klubova te najbolje pokriveno područje svakako je vezano uz nogomet i nekako je normalno, iako to mnogi često prigovaraju, da on i dobije najviše. Međutim, želimo i moramo prepoznati upravo ove male sportove gdje kao pojedinac moraš uložiti ogromna odricanja kako bi došao do rezultata. Tako će ih uočiti i sponzori, a samim time će onda i lakše doći do željenih uvjeta i još boljih rezultata.“