U organizaciji Vinkovačkih šokačkih rodova, u Gradskoj knjižnici i čitaonici Vinkovci predstavljena je knjiga “Đuka Marić – čovjek lik srijemske crkve vinkovački župnik 1977.-1983.

O knjizi i velikom doprinosu te postignućima dr. Đuke Marića govorili su autor mr.sc. Luka Marijanović, recenzent dr.sc. Vladimir Dugalić te sunakladnik Duhovno hrašće Andrija Matić.

“Ako je uobičajeno reći da je Bog stvorio sve ljude kao originale, ne kao jednoobrazna bića koja se više ili manje prilagođavaju prilikama, onda to bez daljnjega vrijedi za svećenika župnika starog kova, poput dr. Đuke Marića. Dr. Đuka Marić bio je svećenik, uznik, profesor, župnik, glazbenik i pjesnik. Sažeto rečeno, svestrano filozofski i humanistički obrazovan čovjek, a kao intelektualac svoga vremena dotaknuo se i nekih znanstvenih područja. Drugim riječima, ako se tko doskora odvaži pisati određeno i opširno o novijoj povijesti Đakovačko-osječke nadbiskupije, neće moći zaobići ime dr. Đuke Marića. I kao pjesnik je ostavio trag, ali još nije užao u zbirke suvremenog hrvatskog pjesništva. Nadamo se da će književna povijest Đuki Mariću odrediti mjesto koje mu pripada”, opisano je u uvodu knjige.

Program je svojim nastupom uveličao zbor sv. Cecilija