Obilježavanje 29. godišnjice stradavanja mještana Mikluševaca u Općini Tompojevci,  počelo je služenjem svete mise zadušnice u crkvi rođenja presvete Bogorodice koju je predvodio velečasni Roman Stupjak, a potom su podno spomen obilježja u središtu mjesta položeni vijenci i upaljene.

Navedeno je kako je nakon pada i okupacije sela ubijeno deset osoba, a dva se branitelja još uvijek vode nestalima.

Mikluševci u Općini Tompojevci, selo s većinskim rusinskim stanovništvom proživjelo je svoju najveću tragediju 1991. godine kada su Rusini i Hrvati protjerani sa svojih ognjišta od strane jugoslavenske vojske i paravojnih srpskih postrojbi. Sudionici tog vremena, istaknuli su kako su osuđeni za zločin u Mikluševcima zastrašivali nesrpsko stanovništvo, bacali bombe u njihove kuće, zlostavljali i ubijali, te 18. svibnja 1992. godine protjerali više od 150 osoba.

Vijence i svijeće položili su predstavnici MO Mikluševci, izaslanik Ministra hrvatskih branitelja i potpredsjednika Vlade RH Stevo Culej, u ime župana Vukovarsko-srijemske županije Bože Galića, savjetnik za branitelje Marinko Beljo, načelnik Općine i predsjednik Općinskog vijeća Tompojevci, te predstavnici braniteljskih udruga, kao i članovi obitelji ubijenih, nestalih i stradalih.

Izvor: Općina Tompojevci@Facebook, www.vktv.hrwww.hrv.hr