U hotelu Malin u Malinskoj, na otoku Krku, predstavljeni su autohtoni slavonski proizvodi od suhomesnatih delicija, domaćih jaja, kolača, meda, vina, sokova, voćnih rakija i likera do raznih vrsta sireva i začina, kao što je luk češnjak te mljevena crvena paprika, ali i gastronomski specijaliteti. Među proizvodima je i crni češnjak, relativno novi proizvod koje je počeo uzgajati OPG Marijana Balića iz Ilače.

Takodjer su se degustirale različite gastronomske slavonske delicije od crne slavonske svinje, kao i druge delicije poput “tačaka” koje je pripremila Udruga kuhara Vukovarsko-srijemske županije.

Župan Božo Galić i direktor Agro-klastera Zdenko Podolar, sa suradnicima, organizirali su prezentaciju slavonskih proizvoda, a u sklopu posjete razgovarali su s direktorima hotela i ugostiteljima o nastavku suradnje “zelene” i “plave” Hrvatske.

U izaslanstvu je bila i načelnica Općine Lovas Tanja Cirba. Kako je istaknuto, ova slavonska Općina već dugi niz godina ima dobru suradnju s Općinom Malinskom.

-„Ovo je nastavak povezivanja „zelene“ i „plave“ Hrvatske sa ciljem da se turistički kapaciteti na Jadranu opskrbljuju s našim domaćim proizvodima.  Slavonske delicije biti će još više zastupljene u ponudi hotela i restorana na našoj obali, a one su već našle svoje mjesto u hotelima Valamar Rivijere, jer ih turisti sve više traže.“-rekao je župan Božo Galić.