U Iloku je održana završna konferencija projekta Zaželi – ostvari koji za cilj ima smanjenje nezaposlenosti i rizika od siromaštva zapošljavanjem teže zapošljivih žena, pripadnica ranjivih skupina te poticanje socijalne uključenosti i povećanje kvalitete života starijih osoba u dobi od 65 godina i više godina i/ili nemoćnih osoba kao krajnjih korisnika na području grada Iloka.

Kroz projekt je zaposleno 20 žena pripadnica ciljne skupine na razdoblje od šest mjeseci, pružena je redovita pomoć i podrška za 120 krajnjih korisnika, isporučeno je 720 paketa kućanskih i osnovnih higijenskih potrepština, a provedene su i promotivne aktivnosti od kojih neke uključuju izradu web stranice Gradskog društva Crvenog križa, radijske emisije, radna odjeća za žene i slično.

Današnji dan obilježio je završetak projekta, ali postoje naznake za njegov nastavak čije bi trajanje bilo čak tri godine što je iznimno značajno za grad Ilok i njegove stanovnike u potrebi.

U ime Vukovarsko-srijemske županije završnoj konferenciji nazočio je pročelnik Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Mario Adamović.