Odbor za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora, u suradnji sa Ženskom mrežom Hrvatske, održao je tematsku sjednicu na temu „Pregled do sada učinjenog i nužnih koraka za osiguranje adekvatne zaštite ženama žrtvama nasilja“ povodom obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama. 

Sjednici su prisustvovali veći broj saborskih zastupnika/ca, stručnjaci koji se bave navedenom problematikom, predstavnici relevantnih institucija i nevladinih udruga koje se bave zaštitom žrtava nasilja u obitelji kao i predsjednici/ce županijskih povjerenstava za ravnopravnost spolova.

U ime Vlade Republike Hrvatske govorili su državni tajnici u Ministarstvu uprave i pravosuđa, Ministarstvu unutarnjih poslova te Ministarstvu rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. U raspravi su pohvaljeni napori Vlade Republike Hrvatske vezano za značajne iskorake koji su napravljeni po pitanju zaštite žena, ali i ukazalo na potrebu donošenja i implementiranja još šireg opsega mjera važnih za ovaj problem koji ima tendenciju rasta. U ime Vukovarsko-srijemske županije sastanku je prisustvovao zamjenik župana Srđan Jeremić koji je i predsjednik Županijskog povjerenstva za ravnopravnost spolova.