Uoči obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara, uz molitvu i paljenje svijeća, odana je počast žrtvama vukovarske bolnice, braniteljima i civilima koji su zatočeni i odvezeni u smrt. U studenom prije 32 godine, 260 ranjenika, hrvatskih branitelja i medicinskog osoblja odvedeno je iz vukovarske bolnice nakon sloma obrane grada, a njihova su tijela ekshumirana iz masovne grobnice na Ovčari.

Molitvu za njih, ali i sve ostale žrtve, predvodilo je vukovarsko svećenstvo, uz glazbenu izvedbu klape Hrvatske ratne mornarice „Sveti Juraj“.

U dvorištu sadašnje Memorijalne bolnice „dr. Juraj Njavro“ okupio se velik broj ljudi iz svih dijelova Republike Hrvatske kako bi odali počast svim stradalima, a među njima je bio i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. „Vukovar je iznad svih nas i njegova žrtva je veća od svakoga od nas i vodeći računa o tome upravo naša je Vlada i donijela Zakon o Vukovaru kao mjestu posebnog domovinskog pijeteta s jasnim ciljem da naš i budući naraštaji na jasan i dostojanstven način iskazuju zahvalu i poštovanje prema žrtvama Vukovara“, rekao je Medved poručivši kako je i dalje najveći prioritet i Vlade i Ministarstva hrvatskih branitelja potraga za 1803 nestale osobe iz Domovinskog rata.

Molitvi su prisustvovali i ministar obrane Ivan Anušić, vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, saborski zastupnici, predstavnici braniteljskih udruga i brojni drugi.