U Boboti,  nastupom većeg broja KUD-ova iz Republike Hrvatske i susjednih zemalja, svečano je zatvoren tradicionalni 42. Vidovdanski sabor, pod organizacijom KUD-a  “Đoko Patković” iz Bobote i tamošnjeg pododbora SKD “Prosvjeta”.

U okviru ove manifestacije, kroz tri dana održano je mnoštvo programa kao što su pjesnička večer, natjecanje u gađanju glinenih golubova, likovna kolonija,  dramska predstava, šahovski turnir, nogometna utakmica,  priprema tradicionalnih jela, natjecanje dobrovoljnih vatrogasnih društava te, na samom kraju, večer folklora.

“Izuzetno sam zadovoljan načinom na koji je ove godine manifestacija protekla. Imali smo puno  gostiju, sudionika i posjetitelja, što i je osnovni cilj nas organizatora”, izjavio je predsjednik prosvjetnog pododbora u Boboti Svetislav Mikerević

Čast da prigodnim riječima zatvori ovu manifestaciju pripala je zamjeniku Vukovarsko-srijemskog župana Srđanu Jeremić koji je u svom obraćanju pohvalio doprinos,  trud i napor organizatora te im poželio uspjeh u budućem radu i djelovanju.