U crkvi Samostana trapističkog reda „Marija zvijezda“ u Banja Luci održana je sveta misa koji je predvodio banjalučki biskup mons. dr. Franjo Komarica, nakon koje je održan koncert Franjevačkog pjevačkog zbora „Adoro“ iz Tolise, pod pokroviteljstvom Grada Orašja.

Koncert je održan u čast izaslanstva njemačkih gradova Ulma i Novog Ulma, pokrovitelja Kuće susreta „Marija Zvijezda“ i Europskog centra za mir i suradnju koji se nalazi u trapističkom Samostanu „Marija Zvijezda“. Bio je to povod za obilježavanje 78. rođendana banjalučkog biskupa Komarice i približavanja završetka njegova aktivnog vođenja biskupije, kao jednog od hrvatskih biskupa u novije doba s najdužom aktivnom biskupskom službom. Mons. Komarica posebno se zahvalio tom prigodom njemačkom izaslanstvu na financijskoj pomoći pri uspostavi Mirovnog centra „Marija Zvijezda“.

Izaslanstvo Grada Ulma predvodio je gradonačelnik Gunter Czisch s prvim gradonačelnikom Martinom Bendelom, grad Neu (Novi) Ulm predstavljao je voditelj Odjela za obrazovanje, kulturu, sport i društvene djelatnosti Ralph Seiffert, a dio izaslanstva bio jei tajnik Kuratorija Europskog centra „Marija Zvijezda“ Andreas Raab.

Crkvenom i rođendanskom slavlju u ime Vukovarsko-srijemske županije prisustvovao je viši savjetnik za međunarodnu suradnju i EU poslove Krunoslav Srpak. Grad Ulm veliki je prijatelj Vukovarsko-srijemske županije kojoj je pružio humanitarnu pomoć za vrijeme i nakon Domovinskog rata, te Gradu Orašje i Posavskoj županiji nakon katastrofalnih poplava 2014. godine.

Foto: Banjolučka biskupija