Selo Antin još je jedno slavonsko mjesto koje danas obilježava 32. godišnjicu progona mještana te odaje počast svim poginulim i nestalim braniteljima i civilima u Domovinskom ratu.  Obilježavanje je započelo svetom misom u mjesnoj crkvi sv. Antuna, a nakon mise položeni su vijenci i zapaljene svijeće za 42 poginula i 13 nestalih junaka Domovinskog rata.

„Ono što je nažalost specifično za Antin je velik broj stradalih, pogotovo u vremenu izvan ratnih djelovanja dok je srpska vojska boravila u selu. Kada je na svirep način ubijeno puno civila kojima ni dan danas ne znamo sudbinu. Sve što se događalo izvan borbenih djelovanja, itekako dobro znaju svi koji su bili u blizini“, rekao je ovom prigodom vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić još jedom apeliravši na sve koji nešto znaju da kažu i tako pomognu obiteljima nestalih pronaći svoje najmilije.  

Pregled dijela onoga što su prošli, prikazano je u Lovačkom domu u Antinu gdje su izložene ratne fotografije stradanja Antina tijekom Domovinskog rata.