Svjetski dan učitelja obilježen je danas u Andrijaševcima gdje za ravnatelje svih srednjih i osnovnih škola, sa područja naše županije, upriličen svečani prijem u Lovačkom domu.

Učitelje je tom prigodom pozdravio župan Vukovarsko -srijemske županije, Damir Dekanić.

Današnji dan posvećujemo svim učiteljima, nastavnicima, stručnim suradnicima, profesorima i ravnateljima, a zapravo bi svaki dan trebao biti posvećen upravo njima, jer oni su ti koji svojim znanjem i iskustvom, iz generacije u generaciju  odgajaju našu djecu, upoznaju ih sa životnim vrijednosti i pomažu im odrasti u hrabre, pametne i dobre osobe – rekao je tom prigodom župan Dekanić.

Stoga, kaže, koristi ovu priliku  da od srca čestita svima onima koji su se odlučili za ovaj plemeniti poziv i zahvali se što cijeli obrazovni sustav činite sigurnim, kvalitetnim i prepoznatljivim.

Vukovarsko-srijemska županija i dalje će nastaviti raditi na podizanju životnog standarda i društvenog ugleda vaše profesije, a posebno poboljšanju uvjeta u kojima radite – poručio je Dekanić učiteljima.

A njihov dan učiteljima je čestitala i pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti, Jadranka Mustapić Karlić.

Dan učitelja obilježava se od 1994. godine, kada je UNESCO donio odluku o njegovom proglašenju,  u više od sto zemlja svijeta – rekla je J. Mustapić Karlić.

Dodala je kako je za obavljanje učiteljskog poziva iznad svega potrebno puno ljubavi i entuzijazma, jer rad s učenicima zahtijeva cjeloživotno učenje.

Svi izazovi, sve reforme i sve promjene koje nam dolaze ćete provoditi vi, učitelji, u radu s učenicima, pa o vašem radu ovisi i sam uspjeh tih reformi – istaknula je J. Mustapić Karlić.

Poručila je i kako se nada da će zahvaljujući trudu i radu učitelja sve te reforme biti na zadovoljstvo kako učenika tako i roditelja.

Učiteljima kojima uvijek najvažniji osmijeh na licu djeteta želim još jednom puno uspjeha, zdravlja i sreće u  budućem radu – poručila je.