Obilježena je 85. obljetnica rada tvrtke „Borovo“, najvećeg proizvođača obuće u Hrvatskoj. Tim povodom organizirana je i svečana akademija u prostorijama Gradskog muzeja Vukovar, kao i izložba pod nazivom “Povijest cipele”, kao i Dan otvorenih vrata, u kojemu su građani imali priliku obići pogon proizvodnje kožne i gumene obuće.

Navedenoj svečanosti nazočio je zamjenik župana Željko Cirba.

Predsjednik uprave Borova Gordan Kolundžić, tijekom svojeg obraćanja je izdvojio podatak kako tvrtka godišnje proizvede oko 190 tisuća pari kožne i oko 170 tisuća pari gumene obuće, istaknuo je:  – Tvrtka Borovo zapošljava 705 djelatnika od kojih je oko 500 zaposleno u Vukovaru što nas i dalje čini jednim od najvećih poslodavaca kako u županiji tako i u gradu Vukovaru.-

Posebno se osvrnuo na činjenicu kako Borovo odlično napreduje i na stranom tržištu. Izvozom dva brenda “My ballerinas” i vrlo popularnih tzv. Startasica u zemlje EU, posebno u Francusku, zatim Kanadu te države SAD-a stoji rame uz rame svjetskim brendovima. Planovi za daljnje poslovanje, što se tiče stranog tržišta, je širenje spomenuta dva brenda i na Australiju.

Među brojnim uzvanicima svečane akademije bili su i umirovljeni članovi uprave Borova kao i djelatnici, zamjenik ministra gospodarstva Leo Prelac, te predstavnici gradskih, društvenih, kulturnih i drugih institucija.

Obraćajući se djelatnicima, predsjednik Uprave Kolundžić je najavio skorašnji povratak nekadašnjeg, prvotnog logotipa tvrtke Borovo u službenu uporabu.