Turistička zajednica Vukovarsko – srijemske županije u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom – županijskom komorom Vukovar, Gradom Vinkovcima, Vukovarsko – srijemskom županijom, TZ grada Vinkovaca i tvrtkom PromoCibalae, organizira konferenciju – Turistički forum. Konferencija će se održati u Vinkovcima, 14. i 15. rujna. Tema ovogodišnjeg, šestog Turističkog foruma je Turizam događanja.

Jedan od važnijih modela i sadržaja koji značajnije privlače turiste u kontinentalnu Hrvatsku su i brojna događanja od kojih ona mala privlače neodoljivim šarmom, a velika, višednevna, međunarodna događanja privlače svojim intenzivnim pulsom neodoljive privlačnosti. Koje su organizacijske poteškoće, kakvi su planovi organizatora, kako se manifestacije financiraju, koji im je krajnji cilj i publika te u konačnici koliko stvarno doprinose povećanju turističkog prometa i kreiranju turističkog identiteta nekog mjesta i/ili područja, samo su neka od pitanja koja će se otvoriti na Turističkom forumu. Predavači su razvrstani u tri skupine: organizatori, partneri i sponzori i društvena zajednica i gospodarstvo. Izlaganje na temu „Promocija Hrvatske putem događanja“ održati će predstavnica Glavnog ureda HTZ-a dok će se iz sustava turističkih zajednica kao primjeri dobre prakse organizacije manifestacija predstaviti turističke zajednice grada Zagreba, Splita, Dubrovnika, Nina i Koprivnice. Sudionici će iz prve ruke čuti i o organizaciji festivala Ultra te Croatia bike tour-a. O očekivanjima od marketinških ulaganja u manifestacije govoriti će i predstavnici sponzora. Institut za turizam prezentirati će Praćenje profila posjetitelja i utvrđivanje učinaka kulturnih događanja“, a predstavnica Zavoda za turizam porečkog Instituta za poljoprivredu i turizam govoriti će o Benchmarking-u manifestacija – primjeri (ne)dobre prakse iz Istre.

Drugi dan Turističkog foruma rezerviran je za panel raspravu.

Cijelo događanje odvija se u vrijeme „Vinkovačkih jeseni“ te će sudionici dodatno uživati u jednoj od najvećih i najznačajnijih kulturno – folklornih manifestacija Hrvatske.

6. Turistički foruma kontinentalne Hrvatske održava se uz potporu Hrvatske turističke zajednice.