Dobra komunikacija i promocija lokalnih turističkih kapaciteta, proizvoda i usluga pridonose razvoju gospodarstva i turizma određenog područja. Vođena tom činjenicom, Turistička zajednica Vukovarsko – srijemske županije, kroz suradnju s domaćim oglašivačem turističkog smještaja, osigurala je svim iznajmljivačima s područja županije svoje objekte besplatno oglasiti na Apartmanija.hr, u razdoblju od godinu dana. 

Apartmanija.hr digitalni je katalog turističkog smještaja koji oglašava više od 20 tisuća smještajnih jedinica iz čitave Hrvatske, na 13 jezika i pripadajućih tržišta. „Rezultat je to suradnje županijske Turističke zajednice i navedenog oglašivača u svrhu jačanja vidljivosti smještajne ponude na području Vukovarsko – srijemske županije“, rekla je direktorica Turističke zajednice Vukovarsko – srijemske županije Majda Jakša dodavši kako je u prošloj godini stranice kataloga Apartmanija.hr posjetilo gotovo četiri milijuna turista koji su na adresu domaćina poslali preko milijun i pol upita za smještaj. „Zato vjerujemo kako ova suradnja može biti vrijedan alat u sustavnoj promociji naše županije“, istaknula je Jakša. 

Kako bi se postavio oglas, prvo je potrebna registracija na Apartmanija.hr – oglašavanje smještaja. Nakon toga, svaki će iznajmljivač dobiti podatke za pristup u korisničko sučelje, a na dnu izbornika bit će mu ponuđena mogućnost „Novi oglas“. Odabirom ove opcije i kategorije smještaja, otvara se forma za unos podataka o smještaju, a prilikom odabira paketa oglašavanja, moguće je unijeti kod za ostvarivanje određenih popusta.

Kod za besplatno oglašavanje na području Vukovarsko-srijemske županije, svojim iznajmljivačima dat će područne turističke zajednice.