U svečanoj dvorani „Barun Trenk“ u Vinkovcima održana je tribina „Poglavlja iz povijesne baštine: Stjepan Adžić i Matija Antun Relković“, u organizaciji Centra za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Vinkovcima, „Duhovnog hrašća“ iz Drenovaca, PŠD „Hrvatski sokol“ iz Vinkovaca te Vinkovačkih šokačkih rodova.

Na tribini su znanstvena savjetnica u trajnom zvanju i upraviteljica Centra za znanstveni rad HAZU u Vinkovcima dr. sc. Anica Bilić te predsjednik „Duhovnoga hrašća“ iz Drenovaca Andrija Matić predstavili Kulturni, znanstveni i nakladnički projekt „Život i djelo Stjepana Adžića“ (1730. – 1789.), dok je mr. sc. Zlatko Virc održao predavanje „Matija Antun Relković u Vinkovcima“. 

Cilj je tribine upoznati javnost s dijelom bogate povijesne baštine Slavonije i Srijema te dvojicom suvremenika; Stjepanom Adžićem i Matijom Antunom Relkovićem koji su sudjelovali u crkvenoj i vojnoj vlasti te ostavili zapažen trag u pisanoj kulturi. 

Tribini je prisustvovao zamjenik pročelnice Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko – srijemske županije Viktor Lukačević.