Povodom Svjetskog dana prava potrošača Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom –  Županijska komora Vukovar, Obrtničkom komorom Vukovarsko-srijemske županije te drugim dionicima politike zaštite prava potrošača u Republici Hrvatskoj organizira Tjedan prava potrošača u Republici Hrvatskoj.

Povodom ovog Tjedan organizirali su događanja u 7 gradova kako bi gospodarstvenicima i građanima pružili sve informacije o propisima iz područja zaštite prava potrošača te kako iste mogu ostvariti.

Događanje koje je održano u Vinkovcima podijeljeno je u dva dijela. Prvi dio odnosno edukacija gospodarstvenika je održan u velikoj županijskoj vijećnici. Nakon edukacije gospodarstvenika održan je drugi dio – informiranje građana u Shopping Capitolu.

Na ovom događanju i druženju s građanima je prisustvovala i uputila pozdravne riječi državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Nataša Mikuš Žigman.

Ispred Vukovarsko – srijemske županije događanju je prisustvovala pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Zrinka Čobanković.