U organizaciji Nezavisnog biroa za razvoj iz Modriče danas je u Odžaku održan tematski sastanak uoči otvaranja poziva u okviru Interreg IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora.

Na sastanku su razmotrena područja na kojima je moguća suradnja te su izneseni prijedlozi projekata koji bi se zajednički mogli kandidirati na predstojećem pozivu u okviru programa prekogranične suradnje.

Projektne prijedloge Vukovarsko – srijemske županije iznijela je pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Marija Budimir, te zamjenica pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj Zrinka Čobanković i viša savjetnica za gospodarstvo i regionalni razvoj Helena Valentić. Predstavnici Posavskog i Tuzlanskog kantona izrazili su spremnost za suradnju sa Vukovarsko-srijemskom županijom te predstavili  svoje projektne ideje.

Sastanku su ispred Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije prisustvovali ravnatelj Ilija Cota, zamjenik ravnatelja Mario Bušić, voditeljica odjela za pripremu i provedbu projekata Vedrana Džoić, te savjetnik za ruralni razvoj, poljoprivredu i poduzetništvo Goran Koprivnjak.