U Gradskom kazalištu „Zorin dom“ u Karlovcu održana je svečana sjednica Županijske skupštine povodom Dana Karlovačke županije, kojoj je prethodilo polaganje vijenaca pred križem u Nacionalnom svetištu Svetog Josipa u Karlovcu te sveta misa u istoimenoj crkvi.

Karlovačka županija proteklih je dana nizom aktivnosti obilježila 31. godinu osnutka, a na stanje u županiji i planove osvrnula se županica Martina Furdek Hajdin.

„U fokusu ove županijske uprave je demografija, djeca i mladi. Sve što radimo, radimo kako bismo osigurali bolji standard i ugodan život u svakom kutku naše županije. Zašto bi netko živio u Kruškovači ili Fratrovcima ako u blizini nema ambulantu, školu, vrtić, neki društveni život? Da ne govorim o cesti, struji i vodi. Mi smo dosad značajno podigli standarde i kvalitetu zdravstvene usluge u svima našim domovima zdravlja na području cijele županije. Energetski smo obnovili škole i otvorili dječje vrtiće u sedam osnovnih škola. To je iznimno uspješan pilot projekt Karlovačke županije koji sjajno funkcionira u praksi. Sagradili smo dvije školske sportske dvorane, upravo počinjemo graditi treću, dvodijelnu u Ozlju, a imamo spremne projekte za još pet manjih i trodijelnu u Dugoj Resi“

nabrojala je županica.

Obilježavanju Dana Karlovačke županije prisustvovao je i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.