Nakon što je u ponedjeljak u Gradskom kazalištu Joza Ivakić održana svečanost otvaranja državne Smotre LiDraNo za učenike osnovnih škola, na istom mjestu Gimnazija Matije Antuna Reljkovića Vinkovci održala je kao domaćin  otvorenje državne Smotre LiDraNo učenicima srednjih škola iz cijele Republike Hrvatske.

Smotra se održava od 24. do 26. travnja s ukupno 238 sudionika, 226 učenika i 112 mentora, te 38 članova Državnog povjerenstva.

LidraNo kao manifestacija literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva za učenike ni u jednom dijelu natjecanja nema poretka, nego se iznose mišljenja i komentari povjerenstva.

Smotra se održava u nekoliko razina – gradskoj, općinskoj, županijskoj i državnoj  razini. Upravo zbog toga nema status natjecanja, nego Smotre koja njeguje hrvatsku riječ i jezičnu baštinu.

Program traje do petka gdje će učenici pokazati svoje vještine u recitaciji, glumi, pjesmi, ali i u novinarskom izražavanju.

Svečanosti otvorenja u ime Vukovarsko-srijemske županije prisustvovala je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i društvene djelatnosti doc.dr.sc. Jadranka Mustapić-Karlić koja je pozdravila sve sudionike, naglasivši kako učenici ovdje pokazuju svoju kreativnost, jer su ipak izabrani najbolji od najboljih.