U Gradskoj knjižnici i čitaonici Ilok održana je svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana Grada Iloka i blagdana nebeskog zaštitnika sv. Ivana Kapistrana.

Uzvanicima su se prigodnim riječima obratili predsjednica Gradskog vijeća Renata Banožić, gradonačelnica Marina Budimir, gradonačelnik prijateljskog grada Pregrade Marko Vešligaj, zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Franjo Orešković te izaslanica predsjednika Republike Hrvatske Melita Mulić.

Učenicima koji su u prošloj školskoj godini ostvarili odličan uspjeh dodijeljene su nagrade, a dobili su ih Lucija ŠaravanjaLucija MilkovićAna PoleMartina PaićEma ČinčurakKristina DoboševićEma Babinac i Veronika Kolarec. Osim toga, najzaslužnijim Iločankama i Iločanima uručena su i javna priznanja Grada Iloka.

Povelja počasnog građanina grada Iloka dodijeljena je Anti Pavičiću za zasluge na očuvanju i promicanju kulturno-povijesne baštine imena i ugleda grada Iloka dok je plakete za životno djelo Grada Iloka posthumno pripala Ivici Miličeviću za doprinos u stvaranju prepoznatljivosti Iloka kao hrvatske i srednjoeuropske turističke destinacije, a nagradu je preuzeo njegov nećak Teo Kuzman. DVD Ilok povodom 150. obljetnice organiziranog vatrogastva dobio je plaketu Grada Iloka, a preuzeo ju je tajnik iločkog DVD-a i zamjenik zapovjednika JVP Dario Bošnjak. Još jedna gradska plaketa uručena je Hrvatskom nogometnom klubu Fruškogorac povodom 100. obljetnice za svekoliki doprinos i razvoj grada Iloka na području sporta i tjelesne kulture kao i doprinos ugledu Iloka sa svojim postignućima i djelovanjima u sportu u Srijemu i Hrvatsko. Priznanje je preuzeo zamjenik predsjednika hrvatskog nogometnog kluba Fruškogorac Mihovil Šaravanja.

Sjednicu je zaključila predsjednica Gradskog vijeća Renata Banožić zahvalivši svima na dolasku, a program su svojim nastupom obogatili tamburaši odsviravši pjesmu “Sve dok Dunav protiče”.