Svečanim otvorenjem u pješačkoj zoni grada Vinkovaca započelo je obilježavanje 14. EU tjedna u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u organizaciji Upravnog odjela za međunarodnu suradnju i EU poslove Vukovarsko-srijemske županije i Savjeta za europske integracije Vukovarsko-srijemske županije.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije svečanosti su prisustvovali predsjednik Skupštine Antun Žagar i djelatnici UO za međunarodnu suradnju i EU poslove.

Partneri u organizaciji su Informacijski centar  Europe Direct Vinkovci, Agencija za razvoj Vukovarsko-srijemske županije HRAST d.o.o., Ekonomska i trgovačka škola „Ivana Domca” Vinkovci, Veleučilište „Lavoslav Ružička” Vukovar i grad Vukovar, a svatko od njih je dao podršku aktivnostima EU tjedna na svoj način, bilo da se radi o sudjelovanju u aktivnostima ili kroz pomoć u organizaciji istih.

U razdoblju od 09.-14. svibnja 2016.g. građanima će se kroz brojne aktivnosti informiranja i obrazovanja pružiti informacije o europskim temama, a posebno o EU fondovima i mogućnostima koje EU nudi mladima.

Cijeli program EU tjedna možete pronaći na službenoj stranici županije.