U organizaciji Hrvatske gospodarske komore danas je u Vukovaru svečano otvorena akcija “Kupujmo hrvatsko”, koja će se održati 03. i 4. svibnja, a ima za cilj dodatni poticaj hrvatskom gospodarstvu za povećanje proizvodnje, novo zapošljavanje uz jačanje svijesti potrošača da kupnjom hrvatskih proizvoda pomažu razvoj domaće proizvodnje i otvaranje novih radnih mjesta, kao i očuvanje postojećih.

Ova akcija se održava u okviru 1. Festivala nematerijalne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija pod nazivom „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“ na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru, a koji traje od 03. do 06. svibnja 2018. godine.

Akcija Hrvatske gospodarske komore započela je 1997. godine, a promovira kvalitetne i konkurentne hrvatske domaće proizvode, osobito one kojima je Komora dodijelila znakove „Izvorno hrvatsko“ i „Hrvatska kvaliteta“, uz intenciju da hrvatska industrija radi na osmišljavanju novih proizvoda koji će svoje mjesto naći na domaćem ali i zahtjevnom svjetskom tržištu.

U ime Vukovarsko-srijemske županije prigodnim riječima obratio se župan Božo Galić, i tom prilikom dao je podršku akciji Kupujmo hrvatsko te je naglasio kako ovom akcijom promoviramo obiteljska poljoprivredna gospodarstva naše županije poručivši kako je kupovina domaćeg proizvoda najbolja i najisplativija kupovina kojom se štiti domaća proizvodnja i radna mjesta, te je čestitao svim Vukovarkama i Vukovarcima Dan grada Vukovara.

Hrvatska gospodarska komora na ovakav način nastoji promovirati sve one tvrtke, obrte, zadruge, udruge, obiteljska poljoprivredna gospodarstva te pojedince koji svojim radom, znanjem i kreativnošću pridonose razvoju gospodarstva, čime žele dati na važnosti odabranim izlagačima čiji se proizvodi i usluge na domaćem tržištu odlikuju vrhunskom kvalitetom.

Nakon svečanog otvaranja, župan Galić je u pratnji predsjednika Hrvatske gospodarske komore Luke Burilovića, obišao štandove s poljoprivrednim proizvodima i rukotvorinama.