Ministar državne imovine dr.sc. Mario Banožić službeno otvorio novoobnovljeni Dječji vrtić Bogdanovci koji djeluje kao područni objekt Dječjeg vrtića Vukovar 1.

Zbog povećanja broja djece i nastale potrebe za proširenjem vrtića Općina Bogdanovci prijavila je projekt rekonstrukcije Dječjeg vrtića Bogdanovci na natječaj Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u području Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.Projekt  rekonstrukcije vrtića je odobren i financiran u ukupnom iznosu  472.793,88kuna, dok je  Općina Bogdanovci također uložila još dodatnih sredstava u vrijednosti 100.000,00 kuna.

Pozdravne riječi nazočnima uputili su ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mirjana Kulić, načelnik Općine Bogdanovci Marko Barun i ministar državne imovine dr.sc. Mario Banožić.

Načelnik Općine Marko Barun u svome govoru jeistaknuo: “Od početka govorimo da su nam djeca na prvom mjestu, njihova budućnost, te zahvaljujući mjerama Vlade Republike Hrvatske prijavili smo projekat koji nam je prihvaćen i danas smo sretni i zadovoljni jer Bogdanovčani imaju prošireni, moderni, bogatiji i ljepši vrtić. Nisu tu samo bitna djeca vrtića jer danas sutra krenut će u našu područnu školu pa vjerujemo i nakon školovanja ostati u našoj periferiji grada Vukovara i Vinkovaca, u našim Bogdanovcima.”

“Vlada Republike Hrvatske ulaže u ruralna područja na području lijepe naše, projekti slavonije, baranje i srijema su pokazatelji koliko je bitno ulagati u naše krajeve i koliko se time doprinosi zajednici posebice u ovom slučaju djeci u našim Bogdanovcima. Osim infrastrukturnog ulaganja gospodarstveni dio ima svoj segment koji se ne smije zanemariti te mjerama i smjernicama našeg premjera Andreja Plenkovića vjerujemo da ćemo ih ostvariti u budućem periodu.” – rekao  je ministar državne imovine Mario Banožić.

Na svečanom otvorenju vrtića nazočio je župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, zamjenik župana Vukovarsko-srijemske županije Josip Dabro i savjetnik župana za branitelje Vukovarsko-srijemske županije Marinko Beljo.

Nakon službenog otvorenja svi prisutni su mogli proći kroz prostorije novoobnovljenog vrtića i vidjeti na koji način je vrtić obnovljen počevši od građevinskih radova do samog opremanja vrtića.  Prigodnu molitvu je uz blagoslov održao župnik Zvonimir Martinović.

Na svečanom otvorenju nazočili su i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar, saborska zastupnica u 9. sazivu Hrvatskog sabora Marijana Balić, gradonačelnik grada Otoka Josip Šarić te drugi uzvanici.