Svečanim otvorenjem u Sportskoj dvorani „Danijel Rehak“ u Vukovaru započeo 6. Festival nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija – „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

Na večeri otvorenja nastupile su sinjske mažoretkinje i mali alkari, KUD Tena iz Đakova, KUD Kolo iz Vukovara, KUD Družina i čipkarice iz Paga, KUD Sveti Juraj iz Krasa na otoku Krku, dječja skupina FA Zagreb-Markovac iz Zagreba, KUD Bjelovar iz Bjelovara, KUD Ivan Vitez Trnski iz Nove Rače, KUU Milan Begović iz Vrlike, Bjelovarski graničari-husari 1756 iz Bjelovara, HORKUD Golub iz Bjelovara, Udruga žena Katarina Zrinski iz Bjelovara, Viteško udruženje Kumpanjija iz Blata na Korčuli, Povijesno-plesna udruga Kontea iz Konjščine, povijesna postrojba Vitezovi Vranski iz Pakoštana, vokalni sastav Kantalice iz Zadra i vokalni ansambl L.I.P.E. iz Siska. Više od 600 sudionika kroz tri dana prezentiralo je najbolju hrvatsku nematerijalnu baštinu. 

Organizatori ovogodišnjeg Festivala su, kao i svake godine, Grad Vukovar, Turistička zajednica grada Vukovara, agencija Organizatori bez granica i Hrvatska kuća “Materina priča“, a ove se godine kao partneri Festivala pridružuju TZ Bilogora-Bjelovar, Zadruga Vrhunsko vukovarsko, Gradski muzej Vukovar, Hrvatski dom Vukovar, Lovačko društvo Zrinski  i Vukovarski vodotoranj. Tema ovogodišnjeg festivala bila je hrvatska gastronomija s naglaskom na tradicionalnim i autohtonim hrvatskim jelima.

Svečanom otvorenju Festivala prisustvovale su pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije Tamara Kalistović te direktorica županijskog TZ-a Majda Jakša.