U Hrvatskom domu Vukovar svečano je otvoren 10. Vukovar film festival.

Festival će se održavati šest dana tijekom kojih će biti prikazano oko 90-ak filmova podijeljenih u 13 kategorija od kojih su tri natjecateljske i biti će nagrađivane.

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović nazočnima se obratio i službeno otvorio jubilarni 10. Vukovar film festival.

Svečanosti otvorenja 10. VFF-a nazočio je župan Božo Galić a svojom prisutnošću uveličali su i ministar financija Zdravko Marić, ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić kao i novi predsjednik HDZ-a  Andrej Plenković, direktor Festivala Igor Rakonić, predstavnici Grada Vukovara i brojnih institucija.

Projekcijom kratkoga filma „Igra malog tigra“ redateljice Jasne Nanut i  dugometražnog igranog filma „Ovo nije moje vrijeme“ mađarskog redatelja Szabolcs Hajdu, koji ujedno i glumi u filmu, započeo je Festival.

Najbolji filmovi s najvećih svjetskih filmskih festivala premijerno će se u Vukovaru prikazivati na terasi Agencije za vodne putove, perivoju dvorca Eltz, Cinestaru, kinu Borovo, Vukovarskoj adi i Muzeju vučedolske kulture, a od ove godine po prvi puta i na vukovarskoj atrakciji, plovećem brodu Bajadera koji će kretati ispred Otoka sportova. Filmovi će se osim u Vukovaru prikazivati i u Valpovu, Osijeku te Belom Manastiru.

U okviru VFF-a u konkurenciji za nagrade prikazuju se dugometražni, kratkometražni i dokumentarni filmovi iz podunavskih zemalja, bit će održano i pet filmskih radionica – Dunavska scenaristička radionica pod vodstvom scenaristice Sanje Kovačević, Festivalska radionica pod vodstvom redatelja Ivana Salaja, Stop animacija za najmlađe koju vodi redatelj Zvonimir Rumboldt,

Radionica slame pod vodstvom kipara Nikole Fallera te radionica stripa pod vodstvom stripomana Davora Schunka.

Svake godine pa tako i ove održat će se svaki dan festivalski party zona koja se smjestila u prostoru bivšeg kina u Radničkom domu u središtu Vukovara, a donosi nastupe bendova kao što su The Frajle i Soulfingersi. Ulaz na koncerte je slobodan.