DRENOVCI –Danas je održano svečano otvaranje dograđenog dijela knjižnice u čijim su prostorijama tijekom dogradnje boravili knjižničari na svojim stručnim skupovima. Prateći sadržaj svečanosti je izložba Tradicijsko graditeljstvo Cvelferije i glazbeni nastup Klare Lipinčić, pianino.

Općinska narodna knjižnica Drenovci prošle godine je proglašena za knjižnicu 2015 godine. Uz postojeći objekt zgrade knjižnice dograđivala se nova zgrada za koji je tada ravnatelj drenovačke knjižnice Goran Pavlović izjavio da će za godinu dana biti završena. To se dogodilo i ranije i to u Mjesecu hrvatske knjige 2016.

„Naglašavao sam da će o roku biti završen ovaj dio toliko potrebne knjižnice. Korisnici i mi djelatnici dobivaju preko 160 četvornih metara prostora u kojem će moći upražnjavati sve ono što im treba. Tu ćemo imati izložbe i drugo na sasvim novi način.“ ističe ravnatelj Pavlović.

Izgradnja novog dijela knjižnice koštala je 1,1 milijun kuna od čega je Ministarstvo kulture financiralo 80 posto, ostatak Vukovarsko srijemske županija, Općina Drenovci i Općinska narodna knjižnica Drenovci.

Ispred Vukovarsko-srijemske županije na svečanosti otvaranja nazočila je pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i šport doc.dr.sc. Jadranki Mustapić-Karlić.