Danas je ispred crkve sv. Martina biskupa u Prkovcima, u sklopu prigodnog svečanog programa župan Božo Galić nazočio otkrivanju „Stope sv. Martina“.

Tom prilikom župan Galić je istaknuo: „Na ovaj način ne samo da ukazujemo na rad i djelovanje sv. Martina, nego je ovo od velikog značaja za turističku ponudu naše županije. Sv. Martin je poznat po tome što je uvijek bio spreman na dijeljenje i pomaganje najpotrebitijima, pronađimo u ovom blagdanskom vremenu i mi način na koji ćemo pratiti njegove stope i doprinijeti našoj zajednici.“

Na području Vukovarsko-srijemske županije, u okviru pilot-projekta „Seoska prijestolnica Vukovarsko-srijemske županije 2017.“  postavljena je ploča „Stopa sv. Martina“ u Svinjarevcima i Bogdanovcima, dok su ove godine postavljene u Privlaci i Bošnjacima, te danas u Prkovcima.

Riječ je o maloj skulpturi koja nosi velik simbol vrijednosti za sve župne i lokalne zajednice koje njeguju kult svetog Martina kao povijesnu baštinu i tradiciju. Sveti Martin bio je biskup, a prije toga vojnik i hodočasnik, stoga i sama skulptura predstavlja otisak stopala, diskretno obilježen podijeljenim plaštem.

„Stopa sv. Martina“ jedinstvena je poveznica europske martinske tradicije, koja svojom višestrukom simbolikom ima za cilj zbližiti sva martinska mjesta, njihove ljude i običaje, potaknuti zajedništvo i promicati zdrav život, pri tome dijeleći i promičući zajedničke vrednote koje razotkrivamo u bogatoj europskoj materijalnoj i nematerijalnoj baštini sv. Martina.