Povodom Dana općine Nijemci, Općinsko je vijeće Općine Nijemci održalo svečanu sjednicu koju je otvorio predsjednik  Općinskog vijeća Krunoslav Marijanović.

Pozdravljajući nazočne, načelnik općine Nijemci Ivica Klem naveo je aktivnosti koje su se odvijale u općini unazad godinu dana, s naglaskom na EU projekte i prekograničnu suradnju, kao i planove za naredno razdoblje.

“Zajedno s općinom Ruma i Sremskom Mitrovicom pripremili smo prekogranični projekt koji je u završnoj fazi i koji ćemo kandidirati programu Hrvatska- Srbija. Predviđeni proračun za Općinu Nijemci iznosi 25 milijuna kuna, a usmjeren je na projekte, komunalne i druge investicije, dok je u planu i novi dječji vrtić za koji će sufinanciranje Općina nastojati povući iz mjera ruralnog razvoja.-„istaknuo je načelnik Klem.

Svečanoj sjednici prisustvovao je i župan Božo Galić zajedno s potpredsjednikom Županijske Skupštine Draženom Milinkovićem.

Prije svečane sjednice položeni su vijenci i zapaljene svijeće kod središnjeg križa na groblju u Nijemcima, nakon čega je služena sveta misa zadušnica u župnoj crkvi Svete Katarine.