Obilježavanje Dana grada Vukovara i blagdana njegovih zaštitnika sv. Filipa i Jakova počelo je odavanjem počasti žrtvama poginulima i nestalima u Domovinskome ratu.

Vijence je podno spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskoga rata položilo i svijeće upalilo izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno zamjenikom župana Željkom Cirbom, grada Vukovara te braniteljskih i stradalničkih udruga grada, kao i gradova prijatelja, a potom je molitvu za sve poginule i nestale izgovorio vukovarski gvardijan, fra Ivica Jagodić.

Sveta misa povodom Dana Grada služena je u crkvi svetih Filipa i Jakova, a u Hrvatskom domu u Vukovaru održana je Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Vukovara, na kojoj se prigodnim riječima obratio i zamjenik župana Cirba, uz visoke goste i uzvanike.

Isto tako, uručene su i nagrade i priznanja pojedincima i kolektivima te pravnim osobama, za posebne zasluge u promicanju razvoja i ugleda grada Vukovara, koje su uručili gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i predsjednik Gradskog vijeća Igor Gavrić.

Počasnim građaninom Vukovara proglašen je Mile Dedaković za zasluge u obrani Vukovara u Domovinskome ratu kada je bio zapovjednik obrane. Nagrade za životno djelo dobili su posthumno Marko Babić za doprinos u Domovinskome ratu te umirovljenik Ivan Gotal za doprinos razvoju nogometa u Vukovaru.

Dobitnici su medalja vukovarska satnija HOS-a, posthumno Darko Pajičić i Robert Zadro, gvardijana fra Ivica Jagodić te iz sekotra gospodarstva Pavao Vujnovac i Siniša Kukić.

Dodijeljene su i tri plakete Hrvatskome društvu logoraša srpskih koncentracijskih logora, Športsko-nogometnome klubu “Dunav” iz Sotina i fotografu Vanji Vidakoviću.